Haber

Anıtkabir’de yeni ittifak ilan edilecek: Omurga oluştu, dört partiyiz

ANKARA – Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine altı ay kala siyasi partilerin ittifakları netleşmeye başladı. Cumhur İttifakı, Millet İttifakı ve Emek ve Hürriyet İttifakı’nın ardından gözler uzun süredir kuruluş çalışmaları devam eden dördüncü ittifakın ne zaman açıklanacağına çevrildi.

Vatan Partisi, Zafer Partisi, Hak Partisi ve Adalet Partisi’nin oluşturduğu ittifak son düzlüğe girdi. Tarafların uzun istişarelerinin ardından 4 parti birlikte yürümeye karar verdi.

İttifak çalışmaları hakkında bilgi veren Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, dört siyasi partinin genel başkanlarının önümüzdeki haftalarda yan yana basın karşısına çıkacağını söyledi.

“İTTİFAKIMIZI DÖRT TARAFLA YAPIYORUZ”

İttifak çalışmaları kapsamında toplantılarını çarşamba günleri yaptıklarını ve son görüşmelerini çok yakın bir dönemde yapacaklarını belirten Vecdet Öz, “Adını ve programını oluşturduktan sonra ifşaya girecek. evre.”

İttifakı Vatan Partisi, Zafer Partisi, Hakikat Partisi ve Adalet Partisi olarak oluşturacaklarını, ittifakta başka hiçbir siyasi partinin bulunmadığını belirten Öz, “İttifak dikey olarak kuruldu. Ama birçok parti bizi destekliyor. Yatay büyüyoruz. Mesela Adalet Partisi’ni destekleyen iki-üç siyasi parti var. Bu ittifakta yer almayabilirler ama destekleri bizimle. İttifakımızı dört parti ile yapıyoruz. Anlaştık” dedi.

Kurulacak yeni ittifaka Milli Yol Partisi’nin de katılması gündemdeydi. Adalet Partisi Genel Başkanı Öz, Milletvekili Yol Partisi’nin katılımına ilişkin, “İstedik ama şimdilik dört parti ile yola çıkma kararı aldık” sözlerini kullandı.

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz

‘DUYURUMUZU ANITKABİR’DE YAPACAĞIZ’

Dört siyasi partinin genel başkanlarının ne zaman ortak fotoğraf verecekleri de merak konusu. Bunun için çaba sarf ettiklerini belirten Öz, “Zaten yan yanayız, beraberiz. İnşallah önümüzdeki haftadan sonra basın karşısına çıkacağız. Açıklamamızı Anıtkabir’de yapacağız. Çünkü partimizin kırmızı çizgileri var. Kemalist, cumhuriyetçi, Kuva-yı Milliyetçi bir ruhla yola çıktık. Herhangi bir taviz yok” dedi.

‘Laiklik Karşıtları BİZİMLE BİRLİKTE OLAMAZ’

İttifakın ismiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini ve bunun önümüzdeki hafta içinde mutlaka gerçekleşeceğini belirten Vecdet Öz, “Amacımızı ifade eden güzel bir ismimiz olacak” dedi. Öz ittifakın amacı ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Türkiye’nin kuruluş kodlarına, Milli Mücadele ideolojisine, Atatürk’e ve cumhuriyete uygun olacaktır. Bence Türkiye’nin en büyük eksikliği bu. En kıymetli farkımız milli vicdanımız, yerli ve milli varlığımızdır. ‘Kırmızı çizgilerimizi ihlal pahasına büyüyelim’ demiyoruz. Türkiye’nin kuruluş ideolojisine ters düşecek hiçbir düşünceyi benimsemeyiz. Bizim yanımızda olacak herkes Atatürk’le yan yana duracak terazide olmalıdır. Atatürk karşıtları, laiklik karşıtları bizimle bir arada olamaz. Amacımız, milli ekonomiden, milli kalkınmadan, milli çizgiden taviz vermeden, Türkiye’yi kuruluş kodlarına döndürmek, bayrağı cumhuriyetin kurulduğu gibi düştüğü yerden yükseltmektir.”

‘YAPMAYIN, YAPMAYIN’ DİYORLAR

İttifak çalışma sürecinde baskıları engelleme girişimleriyle de karşılaştıklarını ifade eden Öz, “Bireysel aramalar var. Çeşitli partilerden ‘yapma, yapma’ diye arıyorlar. ‘Bize katılın’ diyorlar. Yok böyle bir şey. Bizim felsefemize uymayan bir yeri kabul etmemiz bize yakışmaz ve bunun dışındaki partinin de bizim kurmuş olduğumuz yapıya göre rahatlıkla yanımızda olması mümkün değil” dedi. dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu